Denk je er weleens over om kunstgras te kopen, maar ben je er nog niet helemaal zeker van of dat een verstandige keuze is? We geven je vier redenen waarom kunstgras kopen de moeite van het overwegen waard is.

Nooit meer gras maaien

Hoewel je het misschien wel zou willen, heb je in de praktijk maar weinig tijd om voldoende aandacht aan je tuin te geven. Het gras op je gazon is vaak veel te lang, omdat je het keer op keer uitstelt om met de grasmaaier aan de rol te gaan. Ook vergeet je het om op tijd te bemesten en te sproeien, waardoor het gras er eerder geel dan groen uitziet. Je wordt er dan ook oprecht vrolijk van als je van het maaien, mesten en sproeien verlost bent. Dat scheelt bovendien een hele rits schuldgevoelens.

Eenvoudig te onderhouden

Kunstgras kopen betekent sowieso dat je een gazon hebt dat heel eenvoudig is om te onderhouden. Een paar keer per jaar goed borstelen met een stevige bezem is bijvoorbeeld al voldoende om ervoor te zorgen dat het kunstgras mooi overeind blijft staan. Een goede borstelbeurt is ook de beste remedie tegen herfstbladeren en ander vuil. Overigens kun je de natuur ook gewoon zijn gang laten gaan. Een flinke regenbui is vaak al voldoende om het kunstgras weer schoon te spoelen. Mochten er vlekken ontstaan omdat je koffie, limonade of wijn hebt gemorst, dan geldt net als binnenshuis dat je dit gewoon even moet schoonmaken.

Tapijt in je achtertuin

Een tuin is het verlengstuk van je woonkamer. Zeker als je in het bezit bent van openslaande deuren of een schuifpui loop je zo in een keer door naar die andere leefruimte in de buitenlucht. Misschien is het even wennen om je tuin als een tweede woonkamer te zien, maar in de praktijk doen we er alles aan om binnen naar buiten te kopiƫren. Zo heb je niet alleen binnenshuis een tafel en stoelen staan, maar is dat ook buiten meestal het geval. En net zoals je de vloer in je woonkamer bedekt, is dat ook in de tuin mogelijk. Je kunt dat bijvoorbeeld doen met een tapijt van kunstgras.

Ideale speelplek voor de kids

Kunstgras is voor kinderen een welkome oplossing. Ze kunnen er heerlijk spelen. Omdat het gras zacht is, zullen ze zich niet zo snel bezeren als ze eens van een klimrek vallen. Als je kunstgras gaat kopen, biedt dat ook mogelijkheden voor een zwembad in de tuin. Je hoeft je geen zorgen te maken bij het in- en uitstappen. Omdat het kunstgras niet of nauwelijks glad wordt, glijd je ook niet snel uit. Een ander voordeel ten opzichte van echt gras is dat de ondergrond niet modderig of drassig wordt. Zo houd je het binnenshuis een stuk schoner.