Er zijn een heleboel soorten vloeren waaruit je kunt kiezen. Zijn er ook vloeren die bijvoorbeeld beter bestand zijn tegen water? Bijvoorbeeld wanneer er een leiding geknapt is en er een loodgieter moet komen? Dit en meer nemen we met je door in deze publicatie. Lees dus snel verder en doe je voordeel met de tips en inzichten over de verschillende soorten vloeren.

Laminaatvloer

Een vloer van laminaat is voor veel mensen zeker een bijzonder voordelige optie. Deze vloer is niet erg bestand tegen water. Daarom raden we je zeker aan om wanneer er wat water op de vloer gevallen is, het direct helemaal droog op te deppen. Het is een erg gemakkelijke vloer om te leggen omdat de planken zo eenvoudig te zagen zijn. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende soorten, onder de toplaag gemaakt van kunststof zit namelijk een print. Deze kan in elke willekeurige kleur en tekening geprint worden. Doorgaans zijn er tal van soorten beschikbaar waaruit je kunt kiezen. 

De gietvloer 

Als er een leiding geknapt is en er moet een loodgieter komen, dan is het natuurlijk al te laat als het gaat over waterschade. Tenminste bij de meeste vloeren dan. Bij een gietvloer is het allemaal anders. Je kunt het beste gaan voor een gietvloer in dit geval, want het is zo dat de gietvloer tegen water kan omdat deze van kunststof gemaakt is. Je kunt dan ook de gietvloer gemakkelijk dweilen met water en zeep om zo altijd een superhygiënische kamer te hebben. 

Een houten vloer 

Één van de meest watergevoelige vloeren is de houten vloer. We raden dan ook zeker aan om bijzonder voorzichtig te zijn met water. Natuurlijk is het niet zo dat wanneer er een beetje water valt het direct helemaal mis is, maar ook met deze vloer is het zeker erg belangrijk om het water direct op te deppen. Één van de grote voordelen van een houten vloer is dat deze gemakkelijk gerenoveerd kan worden wanneer er een houtdeel kapot is.